پوست

چگونه از آسیب رسانی ماسک به پوست صورت جلوگیری کنیم؟

کرونا

با اینکه محدودیتهای اماکن عمومی، مربوط به بیماری کرونا کمرنگ شده است،اما همچنان توصیه اکید مقامات بهداشتی و پزشکی این است که حتما در مکانهای عمومی، از ماسک استفاده کنید.

مساله این است که زدن ماسک، ممکن است آسیبهایی به پوست وارد کند. فرقی هم نمی کند که ماسکتان را خودتان در خانه درست کرده باشید یا از داروخانه ها خریده باشید. در اثر زدن ماسک، ممکن است دچار سوزش، قرمزی، حتی کبودی یا در بعضی موارد نادر، ورم شوید. برای مراقبت از پوست خود هنگام ماسک زدن، به این چند نکته توجه کنید:

از ماسکهای پنبه ای استفاده کنید.

اگر از کادر درمان بیمارستانها نیستید، از ماسکهای پنبه ای استفاده کنید و اجازه دهید ماسکهای  N95، برای کسانی که در تماس مستقیم با بیماران هستند باقی بماند. ماسکهایی که از پارچه های پنبه ای تهیه شده اند، برخلاف انواعی که از الیاف مصنوعی ساخته شده اند، در هنگام تماس با پوست، به آن آسیب نمی رسانند. ضمنا می توانید از مدلهایی استفاده کنید که از داخل، دارای یک محفظه جیب مانند هستند و می توانید داخل آن، برای محافظت بیشتر، یک فیلتر، مثلا فیلتر قهوه قرار دهید.

صورت و ماسک خود را مرتب بشویید.

ماسک صورت، به خاطر اینکه در تماس مستقیم با پوست شماست، پوست را به محلی برای انباشت آلودگی، چربی و عرق می کند. به خاطر همین است که باید پوستتان را قبل و بعد از زدن ماسک، با یک شستشو دهنده ملایم، بشویید. اگر از ماسکهای پارچه ای دست ساز استفاده می کنید، لازم است که مرتبا آن را بشویید، چون چربی پوست را به خود جذب می کند. اگر ماسک را در ماشین لباسشویی می شویید، به یاد داشته باشید که از نرم کننده پارچه و وایتکس استفاده نکنید چون برای پوست و دستگاه تنفسی مضر است.

از پوست خود در برابر ساییده شدن ماسک به صورت، مراقبت کنید.

اگر حس می کنید که ماسک، در طول مدتی که بر روی صورتتان است، بر روی پوست، کشیده و ساییده می شود، از یک پماد وازلین استفاده کنید.

کمتر آرایش کنید.

ماسک صورت، محیطی گرم و مرطوب روی پوست ایجاد می کند و به خاطر همین، ممکن است غدد تولید چربی را دچار اختلال کند و پوستتان، دچار جوش و آکنه شود. اگر در ناحیه چانه، بینی و یا دور دهان، دچار جوش شدید، این قسمتها را کمتر آرایش کنید. مخصوصا از کرم پودر و کانسیلر، کمتر استفاده کنید.

مراقب جوشهای صورت باشید.

برای از بین بردن التهاب پوست و کمتر کردن جوشها، از پماد اسید سالیسیک استفاده کنید.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *