مو

رنگ مو های طبیعی و شیمیایی

رنگ مو های طبیعی و شیمیایی

آیا رنگ مو های طبیعی و غیر شیمیایی، بهترند؟

شما چه بخواهید چند تار موی بتازگی سفید شده خود را رنگ کنید، چه تصمیم بگیرید برای تنوع، کل موهای خود را بلوند کنید، باید از رنگ مو های دائمی یا نیمه دائمی استفاده کنید.

اگر سابقه آلرژی و حساسیت دارید یا فقط از روی کنجکاوی یا نگرانی، می خواهید بدانید مواد شیمیایی چه اثری بر شما می گذارند، باید مواد تشکیل دهنده و نحوه اثرگذاری آن را بدانید.

 مواد شیمیایی موجود در رنگ موها، در بین مردم،به عنوان موادی خطرناک و مضر معروف شده اند. هنوز هم گاهی می شنویم که بعضیها معتقدند این محصولات، باعث ابتلا به سرطان می شود.
بهتر است نگاهی دقیقتر به این محصول آرایشی پرطرفدار بیاندازیم و ببینیم واقعا از چه موادی تشکیل شده است و تا چه حد باید نگران آسیب رسانی آنها باشیم.

مواد شیمیایی موجود در رنگ مو

در مدلهای دائمی، آمونیاک و یک سری مواد شیمیایی دیگر وجود دارند که در هنگام استفاده، با  پراکسید هیدروژن که به اکسیدان معروف است ترکیب می شوند.

اکسیدان، باعث از بین رفتن رنگ تیره طبیعی مو می شود و طی این فرآیند شیمیایی، اکسیژن آزاد می کند که باعث فعال شدن مواد شیمیایی موجود در رنگ مو می شود.

وظیفه آمونیاک، شکستن لایه بیرونی کوتیکول دور تا دور تار مو است. با شکسته شدن این لایه، مواد شیمیایی دیگر، می توانند داخل تار مو نفوذ کنند و عمل رنگ دهی، رخ دهد.

این مواد شیمیایی، باعث سفت و خشک شدن تار مو می شوند.گاه هم باعث آسیب به چشم، پوست و دستگاه تنفسی می شوند.

مواد شمیایی دیگر موجود در رنگ مو عبارتند از:

  • اتانول آمین ethanolamine: معمولا برای جایگزینی آمونیاک، در انواع بدون آمونیاک به کار می رود.
  • رزورسینول resorcinol: گاهی اوقات باعث ایجاد آلرژی می شود.
  • سدیم لوریل سولفات sodium lauryl sulfate: ممکن است باعث خشکی پوست شود.

واکنش آلرژیک

واکنشهای آلرژیک و حساسیتی، ممکن است به شکل احساس سوزش یا قرمزی پوست، ایجاد تاول یا ورم  صورت بروز کند. زمان بروز این گونه حساسیتها، مشخص نیست. ممکن است در اولین باری که از رنگ مو استفاده می کنید رخ دهد یا ناگهان بعد از چندین سال استفاده مداوم، بدون اینکه در طول این مدت، با مشکلی مواجه شده باشید.
این واکنشها، در موقع استفاده از محصولات حاوی حنا، مثل حنای هندی یا تتوهای حنا هم ممکن است رخ دهد.

در آزمایشی که در سال ۲۰۰۷ انجام شد، ۵ فرد از ۱۱۳ فرد آزمایش شده، دچار آلرژی شدند.این واکنشهای آلرژیک عبارت بود از خارش یا سوزش پوست سر و حساس شدن پوست نسبت به گرما. در این آزمایش، فرق چندانی بین رنگ موهای عادی و رنگ موهای بدون اکسیدان و بدون آمونیاک مشاهده نشد.

رنگ مو
رنگ مو

تست حساسیت

معمولا روی بسته این محصولات نوشته شده است که برای تست حساسیت، لازم است مقداری از محصول را روی بازو یا پشت گوش  بمالید و اگر بعد از ۴۸ ساعت، حساسیتی بروز نکرد، آنگاه می توانید با خیال راحت از آن استفاده کنید.

البته کمیته محصولات مصرفی اتحادیه اروپا، اعلام کرده است که موفقیت این تست، به معنی منتفی بودن کامل بروز حساسیت نیست و چه بسا برای قضاوت درباره بروز حساسیت، نه ۴۸ ساعت بلکه یک هفته باید صبر کرد.

اگرچه اکثریت مطلق افراد، هیچگونه حساسیتی نسبت به رنگ مو نشان نمی دهند، برای کاهش ریسک مبتلا شدن به حساسیت، لازم است در هنگام استفاده از آن، از دستکش استفاده کنید و همچنین نگذارید رنگ مو، بیش از زمان لازم روی موها و پوست سر باقی بماند.

برای جلوگیری از آلرژیهای مختصر، می توانید از فویل یا کلاه مش استفاده کنید.با این روش، رنگ مو با پوست سر تماس پیدا نمی کند.

اگر رنگ مو باعث بروز مشکلات پوستی غیر از آلرژی می شود، از چند روز قبل از زمان رنگ کردن موها، آنها را نشسته بگذارید.چربی طبیعی روی پوست و مو، باعث محافظت پوست در برابر آسیب مواد شیمیایی می شود.

رنگهای طبیعی

برای اکثریت افراد، در هنگام تماس با مواد تشکیل دهنده آن، هیچگونه مشکلی پیش نمی آید. همچنین این مواد، هیچ آسیب دراز مدتی در افراد ایجاد نمی کنند. با این همه، اگر به خاطر آسیبهای احتمالی، تمایلی به استفاده از رنگ مو ندارید، می توانید از محصولاتی که مواد شیمیایی ندارند یا کمتر دارند استفاده کنید.

توجه داشته باشید بااینکه بسته بندی بعضی از رنگ موها، پر است از عکس میوه ها و گیاهان مختلف و به شما اطمینان می دهند که محصولی کاملا طبیعی در دست دارید، اما همچنان مواد شیمیایی آلرژی زا داخل آنها وجود دارد.

پی پی دی PPD به عنوان آلرژی زا ترین ماده، در اکثر رنگ موها وجود دارد.حتی این ماده، در تتوهای موقت ساخته شده از حنا و سایر محصولات  دارای حنا دیده می شود.

خطرات جدی رنگ مو

در گذشته، مسوولان بهداشت و سلامت کشورها، نگران ایجاد سرطان سینه و مثانه به خاطر استفاده از رنگ مو بودند.ولی طبق تحقیقی که در مجله سازمان پزشکی امریکا به چاپ رسید، مشخص شد که رنگ مو، هیچگونه خطری برای انسان ندارد حتی برای افرادی که مکررا موهایشان را رنگ می کنند.

در نظر داشته باشید که مواد شیمیایی استفاده شده در محصولات آرایشی و بهداشتی، دائما تحت نظارت مرکز اعلام و ارزیابی ملی مواد شیمیایی امریکا (NICNAS ) قرار دارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *