پوست

روغن بدن یا لوسیون بدن؟

اگر دنبال چیزی می کردید که در طول سال، از آن استفاده کنید و پوست شما را نرم و از آن به‌خوبی مراقبت کند، روغن بدن و لوسیون بدن، هردو انتخابهای خوبی هستند.
بعضی از افراد، روغن بدن را ترجیح می دهند و برخی دیگر معتقدند لوسیون بدن، بهتر از عهده این کار بر می آید. برای تصمیم گیری بهتر درباره انتخاب بین این دو، بهتر است کارکردها و تفاوتهایشان را بدانیم.
آیا روغن بدن و لوسیون بدن، شبیه به هم هستند؟
خیر! روغن بدن و لوسیون بدن، دو محصول مراقبت از پوست کاملا متفاوت، چه از لحاظ فرمول و چه از لحاظ عملکرد هستند. با اینکه وظیفه اولیه هردو محصول، آبرسانی پوست است، ولی باید چند نکته را در نظر گرفت. روغن بدن معمولا از دانه ها و گیاهان طبیعی تهیه می شود که می تواند باعث آبرسانی طبیعی پوست و جایگزینی رطوبت از دست رفته شود. در حالی که لوسیون بدن، بر پایه مخلوط آب و روغن ساخته می شود و کارکرد آن، حفظ رطوبت در لایه بیرون پوست و جلوگیری از تبخیر آن است.


تفاوت های روغن بدن و لوسیون بدن


۱- تفاوتهای اساسی:


روغن بدن چیست؟


روغن بدن، از یک یا ترکیب چند روغن تهیه و برای آبرسانی و تغذیه لایه بیرونی پوست استفاده می شود. روغن بدن، یک لایه محافظ روی پوست تشکیل می دهد و از خشک شدن آن جلوگیری می کند.


لوسیون بدن چیست؟


لوسیون بدن، ترکیبی سبک از آب، روغن و امولسیفایر است که برای التیام، آبرسانی و بازسازی لایه خارجی پوست استفاده می شود. می توان گفت این محصول،در واقع رطوبت روی پوست را گیر می اندازد و مانع تبخیر آن می شود. همچنین، لوسیون بدن می تواند از بیرون، رطوبت مورد نیاز پوست را جذب کند و در نتیجه پوست، نرم و درخشان باقی می ماند.

۲- مواد تشکیل دهنده


همانطور که ذکر شد، روغن بدن، از منابع مختلف نظیر دانه ها، مغزها و گیاهان به دست می آید. در این محصول، آب، امولسیفایر یا نگهدارنده وجود ندارد.البته بعضی از روغنهای بدن، حاوی آنتی اکسیدان، ویتامین آ و ای و عصاره مفید گیاهی هستند که باعث بالاتر رفتن کیفیت آن و همچنین، جلوگیری از فاسد شدن سریع آن می شود. اضافه کردن عصاره های چرب گیاهی، باعث خوشبویی آن نیز می شود.
در مقابل، لوسیون بدن، حاوی آب، روغن، امولسیفایر و همچنین مواد دیگری است مثل:

  • نرم‌کننده هایی نظیر ستیل استر، گلیسیریل لورات و لانولین، برای نرم نگهداشتن پوست
  • مواد نگهدارنده ای چون الکل و کلروفنزین برای جلوگیری از رشد انواع میکربها و قارچها
  • مسدود کننده هایی مثل دایمتیکون برای جلوگیری از تبخیر آب
  • تنظیم کننده های اسیدیته مثل هیدروکسید سدیم
  • مواد جاذب رطوبت مثل گلیسیرین

۳- توصیه می شود که روغن بدن را روی پوست کاملا تمیز و کمی مرطوب بزنید.


می توانید بعد از خارج شدن از حمام کمی با حوله آب روی بدنتان را بگیرید و بلافاصله از روغن بدن استفاده کنید. روغن بدن، به واسطه به وجود آوردن یک لایه محافظ، رطوبت پوست شما را حفظ می کند.
لوسیون بدن را باید روی پوست، ماساژ دهید تا کاملا جذب آن شود. با اینکه بهترین زمان برای استفاده از لوسیون بدن، مثل روغن بدن، بعد از استحمام است، ولی هر زمان دیگری هم شما می توانید از لوسیون بدن استفاده کنید.


۴- مزایا:


مزایای استفاده از روغن بدن:

  • پوست بدن شما را آبرسانی می کند: ماساژ دادن روغن بر روی پوست، باعث بالا رفتن اثر محافظت کنندگی پوست می شود و با جلوگیری از تبخیر آب سطحی، مانع از خشک شدن پوست می شود.
  • کاهش جای زخمها و ترک های ناشی از کشیدگی پوست:
    روغن بدن، وقتی روی پوست قرار می گیرد، باعث نرمی و لطافت بیشتر پوست می شود و همین امر، باعث می شود که جای زخمها و ترک های ناشی از کشیدگی پوست، کمتر دیده شوند و تاحدی محو شوند. استفاده مداوم از روغن بدن، به کاهش بیشتر ترک های ناشی از کشیدگی پوست، خواهد انجامید.
  • استفاده از روغن بدن، باعث روشن شدن پوست، رفع ماتی و خشکی آن و همچنین باعث ایجاد جلوه ای درخشانتر و طبیعی تر پوست بدن می شود.
  • تنظیم میزان ترشح چربی:
    بعضی از روغنهای گیاهی مثل روغن جوجوبا، روغن زیتون ، روغن نارگیل، روغن بادام و غیره، اغلب به شکل روغن بدن استفاده می شوند. این روغنها، سریعا جذب پوست می شوند. بعد از جذب و ورود به بافت پوست، دقیقا مانند چربی طبیعی پوست عمل می کنند. این امر، به جایگزین شدن چربی و رطوبت از دست رفته پوست می انجامد و در نتیجه، پوست، سلامت و لطافت خود را باز می یابد.
    مزایای استفاده از لوسیون بدن:
  • پوست شما را نرم و آبرسانی می کند: استفاده مداوم از لوسیون بدن، باعث آبرسانی عمیق پوست و از بین رفتن خشکی، خارش یا ترک پوستی می شود. بعد از جذب شدن لوسیون بدن، پوست رطوبت از دست رفته خود را به دست می آورد و حالت نرم تری به خود می گیرد.
  • لوسیون بدن، برای از بین بردن خشکی ناحیه هایی از بین مثل آرنج، زانو و کف پا، بسیار مفید است.
  • لوسیون بدنهای با خاصیت ضد پیری، می توانند روند پیری پوست را کندتر کنند.
  • لوسیون بدنهای حاوی انواع ویتامین، اسید هیالورونیک، گلیسیرین، آلوورا و سرامید، می توانند حفظ رطوبت پوست را به شکل قابل توجهی بهبود بخشند.

۵- زمان مصرف:


برای گرفتن بهترین نتیجه، به شکل روزانه از روغن بدن استفاده کنید. البته برای بعضی از افراد، باتوجه به نوع و مقدار خشکی پوستشان، شاید دو یا سه بار استفاده در هفته هم کافی باشد.
لوسیون بدن را بارها در طول یک روز هم می توانید استفاده کنید ولی معمولا یک بار استفاده در روز کافی است.


۶- چرا استفاده منظم از روغن و لوسیون بدن، لازم است؟


آبرسانی، وظیفه اصلی روغن بدن و لوسیون بدن است. بنابر این، شما با توجه به نوع پوست و شرایط محیطی می توانید یکی از این دو را برای آبرسانی منظم پوست انتخاب کنید. روغن بدن، برای پوستهای خشک، بهترین انتخاب است، در حالی که لوسیون بدن را برای انواع پوستها می توان استفاده کرد.شما باید با توجه به فرمول و مواد تشکیل دهنده، لوسیون بدن مناسب خود را انتخاب کنید.
باتوجه به مواد تشکیل دهنده، یک لوسیون بدن خوب، می تواند علاوه بر آبرسانی، خاصیت کشسانی پوست را بهبود دهد و اگزما، خارش و خشکی پوست را از بین ببرد.


۷- چه کسانی می توانند از روغن بدن و لوسیون بدن استفاده کنند؟


معمولا روغن بدن و لوسیون بدن، برای همه افراد و بدون ایجاد مشکل خاصی قابل استفاده است ولی اگر پوست بسیار حساسی دارید، یا دچار آلرژی یا هرگونه بیماری پوستی دیگر هستید، قبل از استفاده از روغن بدن یا لوسیون بدن، با متخصص پوست مشورت کنید.


۸- روغن بدن و لوسیون بدن را برای کدام قسمتهای بدن استفاده کنیم؟


از روغن و لوسیون بدن، برای تمام قسمتهای بدن به غیر از صورت، می توان استفاده کرد. پوست صورت، به علت حساسیت و آسیب پذیری بالاتر، نیاز به مراقبت جداگانه و متفاوتی دارد.

رنگ موی کلنر


۹- چه مقدار از روغن بدن و لوسیون بدن را در هر بار استفاده باید مصرف کرد؟


برای استفاده از روغن بدن، ۵ تا ۱۰ قطره از آن را کف دست بریزید و کف دو دست را به هم بمالید.سپس هر دو دست را به کل بدن بکشید و ماساژ دهید.
برای استفاده از لوسیون بدن نیز مقداری از آن را کف دست بریزید و بین دو دست ماساژ دهید تا کمی گرم شود.سپس به شکل دَوَرانی روی کل بدن ماساژ دهید.


۱۰- چه کسانی نباید از روغن بدن و لوسیون بدن استفاده کنند؟


روغن بدن، برای کسانی که پوست بسیار چرب یا جوشدار دارند، گزینه مناسبی نیست و ممکن است مشکلات پوستیشان را شدیدتر کند. همچنین افرادی که به بعضی خوردنیها از جمله بادام یا نارگیل حساسیت دارند، نباید از روغن این گیاهان برای پوست خود استفاده کنند.
لوسیون های بدن هم باتوجه به اینکه از انواع شمیایی از جمله مواد معطر و نگهدارنده ها تشکیل شده اند، می توانند برای افرادی که به بعضی از این مواد حساسیت دارند مشکل زا باشند.
روغن بدن و لوسیون بدن هرکدام برای انواع خاصی از پوست کاربرد دارند. برای انتخاب بین روغن بدن و لوسیون بدن، باید این موارد را به یاد داشته باشید:

  • نوع پوست خود را بشناسید و بدانید از نظر سلامت در چه وضعی قرار دارد.
  • بیماری یا ناراحتی های پوستی خود را بشناسید.
  • بدانید از محصولاتی چون روغن بدن و لوسیون بدن چه انتظاری دارید.
    روغن بدن برای پوستهای خشک و خیلی خشک مفید هستند. این روغنها، می توانند با آبرسانی عالی، خشکی پوست را از بین ببرند و یک گزینه عالی مخصوصا برای فصول سرد سال باشند.
    لوسیون بدن، معمولا محصول عمومی تری است و می تواند برای انواع پوستها مصرف شود. اگر پوست خشکی دارید باید از لوسیونهای با پایه آب در روغن استفاده کنید و اگر پوست چربی دارید، باید لوسیونهایی با پایه روغن در آب را مصرف کنید. به خاطر سبک‌تر بودن لوسیون بدن روی پوست، می توانید از آن در آب وهوای گرم و شرجی هم استفاده کنید. به توصیه آکادمی پوست امریکا، لوسیون بدن، بهترین گزینه برای از بین بردن خشکیهای فصلی پوست است.

نوشته های مشابه

2 دیدگاه در “روغن بدن یا لوسیون بدن؟

  1. روغن بدن گفت:

    سلام … من یک سوال داشتم وانم اینکه آیا این نوع روغن ها برای کودکان و نوزادان دارای پوست خشک هم می تونه مناسب باشه؟

    1. گالری یاس گفت:

      سلام
      بله حتما مفیده. مخصوصا ماساژ با روغن زیتون.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *